ivana lovrić kraniosakralna osteopatija trudnice i mameKraniosakralna osteopatija je iznimno nježna tehnika rada na tijelu, sasvim u skladu s pristupom koji njegujem u Tiliji. U tretmanu terapeut rukama “osluškuje” fine ritmove tijela, a nepravilnosti na koje naiđe tijelo ispravlja samo, koristeći terapeuta kao podršku.

Kraniosakralni sustav sastoji se od tjelesnih struktura smještenih u glavi i kralježnici. Kroz njega teče cerebrospinalna tekućina koja štiti mozak i leđnu moždinu. Cijeli sustav kreće se mikro-pokretima u vlastitom ritmu, različitom od ritma disanja ili otkucaja srca.

Sustav je delikatan i najbolje reagira na sasvim nježan dodir. Terapeut lagano palpira mikro-pokrete spojeva kostiju lubanje, pritiske unutar lubanje i različitih okolnih tkiva, te pomaže tijelu da ukloni funkcionalne blokade koje stvaraju napetost u sustavu. Ruke terapeuta pritom su samo oslonac anatomskim strukturama koje tretiraju, dok tijelo nastoji povratiti normalan ritam, nužan za harmonično funkcioniranje cijelog organizma.

Cilj tretmana je ponovo uspostaviti ravnotežu i ritam u kraniosakralnom sustavu i tako omogućiti tijelu da učinkovitije zacijeli. Njime potičemo slobodan protok cerebrospinalne tekućine i olakšavamo krvožilne, živčane i biološke funkcije. Tako pomažemo u rješavanju tegoba poput migrena i tenzijskih glavobolja, problema područja čeljusnog zgloba, bolova u vratu uz pojavu trnaca u rukama, problema područja sakruma kao posljedice teškog poroda, pada ili prometnih nesreća i dr.

Svoj termin možete jednostavno rezervirati online obrascem. Tretman je iznimno nježan i zato prikladan i za djecu i trudnice. Kraniosakralna osteopatija jedna je od metoda koje se upotrebljavaju u Osteopatiji, više pročitajte na stranici Hrvatskog društva osteopata.